slave2wage | Rerolled :: Zka blogok


Szólj be itt:
  
[10:42] karonfoll: Zka, GN-en küldtem egy üzenetet, jársz arra még néha?
[14:04] Con: nem tünt fel, hogy ilyen rág nem néztem...
[14:04] Con: bocs, igazad van, tényleg nem elérhető :)
[14:03] Con: működik, bár nem pörög túlságosan
[14:03] Con: frostshock.eu/
[08:50] karonfoll: na mindegy, az utolsó biztos lekapcsolat a villanyt.
[08:50] karonfoll: mivel évek óta nem játszok Bliz játékokkal (se) itt követem a híreket. de 2-3 hete nem elérhető.
[23:23] Zka: évek óta eszembe se jutott, hogy volt ilyen :)
[21:08] karonfoll: amúgy a Frostshock nem tudjátok hova lett?
[20:22] Berikkusu: Thx Zka
[15:24] Con: írtam ki szavazást guild talival kapcsolatban
[20:08] Moldruck: Boldog Karácsonyt kívánok Nektek!
[11:47] Csontos: Te honnan tudod? Nem is voltal ott:D
[14:39] Mégötlövés: Nem is volt részeg senki:P
[14:34] Universalis: Holnap ilyenkor már biztos lesz, aki kidől a kánikulás piálástól :P

Jelenleg bejelentkezve:

0 felhasználó

Regisztrált:
645 felhasználó
383 karakter
Legutóbb: WilliamLek

Pár szó a raidelésről

2006-10-06 Zka (Chardonnay)


Ebben a guildben sok olyan ember van aki még sosem volt raidben vagy legalábbis nem sokszor. Pl én is ilyen vagyok :) Mindenesetre raidben máshogy kell játszani, mint soloban, sőt az 5 fős kis instanceoktól is eltér gyakran a játékmenet. Megpróbálom pár címszóban összefoglalni a tudnivalókat.

| TeamSpeak | raid részvételkor a TeamSpeak hallgatása kötelező. Az utasítások ezen át a hangkommunikációs eszközön mennek ki.

| kövesd a vezért | A raidnek mindig van egy vezetője, általában az a játékos akinek a karaktere technikailag is a raid leader (L) jelzőt viseli a raid ablakban. Mindig hallgass a raid leader (rövidítve RL) utasításaira és tartsd be azokat legjobb tudásod szerint. Ha hülyeséget mond, lehetőleg whisperben próbáld jelezni neki.

| shut up | jó dolog TSen vagy raidchaten poénkodni, mert a társaság meg a kacarászás a játék része, de hihetetlen módon rontja a csapat teljesítményét mind odafigyelés, mind haladási sebesség tekintetében. Amikor sok ember csak 3-4 órát ér rá raidelni és azt sem minden nap, ez nagy luxus. Különösen bossok alatt nem kell a felesleges duma. Amíg a fegyelem nem marad fenn önmagától, rendszeresen moderált lesz a TS csatorna ami azt jelenti hogy csak egy pár kiválasztott kulcsember beszélhet.

| CTRA | = CT Raid Assist. Ez egy plugin neve, ami raideléshez nálunk KÖTELEZŐ. Mutatja kik a tankok, ki a main assist (ez általában szintén tankként van felvéve és ha van akkor mindig hunter). A CTRA hangos jelzéseket küld amikor valami fontos történik veled vagy a raiddel - pl Mandokir figyel, vagy Jeklik healelni próbálja magát. Letöltés itt!

| javíttass | Indulás előtt mindig javíttasd a cuccaidat 100%-ra. Vagy lesz repairbot vagy nem, de biztos nem fogunk letenni botot vagy kimenni javíttatni amikor 1 embernek van piros cucca, a többinek meg alig sérült...

| komponensek | töltsd fel raid előtt a partybuffjaidhoz szükséges komponenseidet. Buffonként 20 komponens ajánlott 20 fős raidben. Persze ha pl egyedüli druida vagy, ez a szám lehet 40 is. Mindig legyen egy 20as stack heavy runecloth bandage nálad és azonnal használd is ha megsérülsz bossok alatt a healerek tehermentesítésére. Mageknek mindig legyen legalább 1 managem megidézve, shammyknak 2-5 ankh a reinkarnációhoz.

| a vízcsap sem megy oda megitatni | Ne kérj vizet. Nyiss trade ablakot egy mágusra amikor NINCS CSATA. Ne kérd, hogy a mage vigye oda a vizet. Talán érthető, miért. Tapasztalataim szerint 300-400 vizet érdemes idézni, ha egyedüli mage vagy akkor 500at. Ha 200 alá esik a készlet és van idő, töltsd 200-ra.

| érdeklődj | az egyik legfontosabb: légy érdeklődő! Elsősorban az osztályod képességeit, trükkjeit illetőleg. Másodsorban az épp látogatott instance bossainak taktikáit, képességeit illetően! Bárhol bármikor ahol neted van, el lehet menni a wowwiki.com-ra és nézelődni bármilyen témában. A hivatalos wow site fórumait is érdemes nézegetned, van minden kasztnak fóruma, látogasd meg néha. Szánj ezekre heti pár órát, sokkal jobb lesz mindenkinek!

| Trash/trashmob |: A bossok közti területeket megtöltő, általában kis kihívást jelentő ellenfeleket nevezzük trashmoboknak. A trash csoportokat mindig megjelölgetjük csata előtt: melyik lesz sheepelve és ki által, melyiket ki tankolja. A csatát MINDIG a maintank (tanklistán első ember - Lapaj vagy Berikkusu) kezdi, VAGY egy hunter, ha bonyolult húzásra van szükség. AOE-zendő trashmoboknál (mint pl Mar'li előtt a pókoknál) időnként a magek húznak sheepeléssel. Mindenki más vár a csata kezdetére, nem kezd csatát. Az átlagos trashmobot ZG-ben kb 3mp tankolás után lehet nyugodtan sebezni, a tanknak meg kéne tartania ennyi után már. Trash pull előtt ne tegyetek bubit a tankokra, csúnyán gátolja a kezdeti rage szerzést, ezáltal a tankolást.

| Main Assist |: így nevezik azt az embert aki kijelöli a raid következő célpontját. Ez mindig egy hunter, ha van hunter a raidben. A main assist-ra kell mindenkinek assistálnia (F betű alapban), azt kell ölni amit ő céloz be. Ez a célpont hunter's markkal is meg szokott lenni jelölve - ez az a szép nagy piros nyíl ami a mob feje felett ugrál. Trashmobokon mindig kövesd a main assist nyilacskáját és nem lesz gond.

| jelölések | a kommunikáció és feladatmegosztás megkönnyítésére szolgálnak a mobok feje fölé tehető színes jelek. Ezeknek nincs fix jelentésük, bár próbálok konzisztens lenni és minden raiden ugyanazokat a jeleket használni. Pl Chardonnay által sheepelendő mob = sárga kör. Ranagolé a lila rombusz, Coffoska a sárga csillag. A többi általában a tankok közti célpontmegosztást szolgálja, ezt ők megbeszélik maguk közt. Raid elején a raidleader elmondja mindig, hogy melyik jel mit fog jelenteni. Ha a szokásostól eltérő jelölést kell alkamazni akkor szintén szól.

| ne törd meg! | Evidens, hogy a sheepelésre kijelölt mobot NEM bántod, amíg bármi más él. Ha kiszabadult, az érte felelős mage majd visszateszi - ha még él :D Sheepelt/altatott mobok közelében NE használj többcélpontra ható képességeket. Tilos a cleave, whirlwind, thunder clap, multishot, tűztotem, stb. Sheepelt/altatott mobot alapesetben csak valamelyik tanknak van joga "kibontani", amikor már minden más halott.

| nézz a lábad elé! | Ne bambulj el, könnyen belefuthatsz egy csoportba ami még wipe-ot is okozhat. Ha a csapat a falhoz lapulva megy, akkor annak oka van, lapulj oda te is. Ha véletlen belefutottál egy csoportba (akár belefeareltek csatából) de a többiek messze vannak, ilyenkor sincs feltétlen baj, csak 2 dologra kell figyelni: 1) ne fuss vissza, halj meg ott. 2) az ilyen elkülönülten meghaló játékost ne buffolja/healelje senki, mert akkor az elkülönülés megszűnik és bejön a csoport. Instában NEM LEHET elfutni mobok elől, csak ha kifutsz az instából! Ha nem tudsz kifutni és reménytelen a helyzet, halj meg mihamarabb. Paradox módon egyes bossok elől viszont el lehet futni, csak ki kell menni a szobájukból. Ilyen pl Mar'li vagy Thekal. Mandokir viszont a bejáratig is kimegy...

| helyezkedj! | Szinte minden bossharc alatt megvan mindenkinek a pontos helye ahol állnia kell. Ezt a pozíciót TARTSD. Ha valami miatt mindenképp el kell hagynod (pl fear-t kapsz és fucc) akkor a lehető leghamarabb vedd fel újra. A pozíció be nem tartása igen könnyen okozhat wipeot.

| buffolj! | Mindenki akinek van buffolási képessége tegye ki az összes csoportot CTRA-val, hogy lássa ki milyen buffot igényel. A frissen felélesztett embereken (pl trash fight során meghal 1-2 ember) pótold a buffokat kérés nélkül. Tankoló warriorokra kerüljön thorns, segít.

| soulshard | Ha warlock vagy, van egy olyan rossz hírem, hogy neked kicsit előbb kezdődik a raid. Farmolj össze minél több soulshardot, mert legalább 3-5 embert mindig idézni kell rögtön az induláskor, majd később szórványosan a helyettesítés/egyéb miatt érkezőket ismét. Ráadásul még elsők közt is illik érkezned a helyszínre, hogy idézhesd a többieket. Healthstone-hoz is kell a kő, egy warlock akinek eleve nincs shardja, meglehetősen rosszul látja el a feladatát. Nekem se jó ám raid előtt 15 percig folyton vizet idézgetni, meg a healereknek se móka 10esével használni a major mana potit. Ha nem tetszik, hogy shardot kell gyűjtened, játssz mással :P

| készenlét | legyél mindig készen arra, hogy váratlanul plusz mobok csatlakoznak a csatához trash ölés alatt. Ez jellemzően egy patrol szokott lenni. Ilyenkor ha lehetséges, crowd controlt vess be (sheep, hibernate, shackle, roots), ha tank vagy akkor egy nem controllált mobra ugorj rá gyorsan. Ne kelljen a raid leadernek bohóckodnia azzal, hogy elmagyarázza ki mire menjen, legyél készen és figyelj mi történik: ne ugyanazt tankold mint egy másik warrior, ne üsd ki a birkát, stb :) A váratlan helyzetek helyes, gyors és automatikus kezelése mindennél jobban minősíti a csapat felkészültségét.

| tankolás | warriorral nagyon könnyű tankolni, de úgy látom, hogy egyesek nem vágják... Először is (ezzel nem szokott gond lenni de azért elmondom) a tankoláshoz mindig legyen nálad tanking gear - staminás/defenses gear, pajzs, lehetőleg gyors 1kezes fegyver. Mindig defensive stancet használj. A tankolás (amennyiben nincs extra tudnivaló a csatával kapcsolatban) kábé így megy: ha van tactical masteryd és lehetséges chargeolni akkor tedd magad battle stanceba, charge, defstance és azonnal húzz rá a célpontra egy sundert. Ha több célpontot kell tankolnod akkor a sunder előtt demo vagy battle shout jöhet, ezután hasznos egy bloodrage a gyors aggroépítéshez. A shout minimális aggrot épít minden mobra a közeledben, hogy ne fussanak azonnyomban a healerekre, azonban a lehető legrövidebb időn belül aggrot kell építened rajtuk is. Ha több célpontot fogsz és abból egyet sebez a raid, a tankolás 50-70%-a arra a mobra menjen, az időnként felpattanó revenge esetén tabolj valamelyik szomszéd mobra és húzd rá a revenget. Amit nem üt épp a raid, azon csak annyi aggrot kell tartanod, hogy a healerekre ne menjen rá a mob. Ha egy célpontot tankolsz, a képességek optimális használati rendje a következő: ha a revenge elérhető, mindig azonnal használd. Ennél csak a shield bashnek van magasabb prioritása ha ezzel egy kritikus spellt (jellemzően heal) meg tudsz szakítani. Ha nem használható a revenge (cooldown vagy nem aktív) akkor sundert nyomass. Ha van már 5 sunder a mobon és legalább 40 raged van, AKKOR nyomj heroic strike-okat amíg kb 15 rageig le nem mész. Ott megint sunder lesz a fő aggroépítőd. Ha rage hiány van, a shield bash akkor is jó aggro építő ha nem szakítasz meg vele kasztolást, illetve a mob nem is kaszter! A sunder armor akkor is ugyanolyan aggrot generál, ha már van 5 sunder a mobon! A tauntot lehetőleg arra tartogasd, ha a mob valóban ráfordul valaki másra. Boss tankolásakor lesz bőven raged, lehet heroic strikeolni ha a sunderek fent vannak és nincs revenge. A revenge nem csak arra a mobra mehet akit dodge/parry/blockoltál, nyugodtan a szomszédján is bosszút állhatsz. Gyerekek, a revenge a legjobb tankoló skill, mindig elszomorodok mikor a damagemeteren megnézek egy tankot és azt látom hogy egy 2 órás runon valami 10 revenget használt. A kis szaros tank altom ennyi idő alatt 250et szokott. Ha egy mob eldob: berzerker stance, intercept, def stance. (ha ez lehetséges és van tactical masteryd) Ha full protos vagy, a shield slamet használd minél gyakrabban, lehetőleg csak sunderek után és ha van 40+ raged. Bossfightban a shield blockot is érdemes spammelni, ugyanis block alatt 0% eséllyel kapsz crushing blowt ami sok sebződést megspórol. Mivel nincs raidben tankolásról tapasztalatom, tovább nem akarok okoskodni. De amit leírtam az részben saját tapasztalat, részben komoly tankig guide-ok gyors kivonata, részben józan ész.

| tanking spot |: így hívják azt a helyet ahol egy adott mobot tankolni kell. Mindig jó oka van annak, ha kötött helyen kell tartani valamit. Csak két példa: fearelő vagy a raidet hátradobó mobot olyan helyre kell vinni, ahol a szétszóródó karakterek nem húznak be más mobokat, ezzel wipeot okozva. A másik ok ami miatt arrébb kellhet vinni mobokat az a patrol útvonalak elkerülése. Amíg a mobok nem értek a tanking spotra, lehetőleg ne akadályozza senki a mozgásukat (frostnova, stun, crowd control). A tanking spot általában elég evidensen adódik ha ismered a mob képességeit, de a raid leader általában hangsúlyozni fogja, hogy mire kell ügyelni ezzel kapcsolatban.

| segítsd a tankot |: trashmobok esetén 20 fős raidekben általában nem kell nagyon várni a tankra, egy jó tank megtartja azt is amit vele egyidőben kezdesz ütni. Az olyan célpontoknál amik kichargeolnak vagy ledobálják a tankot, célszerű elég sokat várni a sebzéssel, akár 5-10 másodpercet is. 40 fősben 1-3 sundert kell megvárni trashmobokon jó tank esetén. Ha a tank 2-3 mobot is fog egyszerre, sokkal nehezebb dolga van, ilyenkor igenis VÁRJ 1-2 sundert (3-5secet) mielőtt támadni kezded az elsődlegesen tankolt célpontot. (A main assistot kell követni itt is! A tank is a main assistot követi.) Bossfightban jó tank 3-5 sunder után már megtartja a dögöt - az aggrocsökkentő képességek természetesen itt is változtatnak a helyzeten. Ha threatmetert használok, bossfightban akkor kezdek ütni amikor a tank 2000 threatet épített fel. Ez 3 sunder alatt meg szokott lenni és nem aggro-érzékeny csatáknál megfelelőnek tűnik. A különösen makrancos Onyxiánál simán kellhet 30 másodpercnél többet is várni a tank aggroépítésére. A sebzéssel kapcsolatban boss öléskor mindig kövesd a raid leader (vagy a maintank) utasítását. A "DPS stop" utasítás azt jelenti, hogy a sebzést mindenki azonnal függessze fel. Általában az is elhangzik, hogy mikor lehet folytatni. Egyéb utasítás híján a DPS stop kb 5 másodperc szokott lenni, de mindenképp legalább 2-3 másodperc azután hogy a tank visszavette magára a bosst. Kapcsold be a "show target's target" opciót!!!!! Ez iszonyatosan fontos! Ebből látod, hogy a boss kit targetel: ha a tankot, akkor jó. Ha nem, akkor nemjó és ne sebezd :D Sok boss időnként 1-2 másodpercre targetet vált arra akire valami véletlenszerű támadást intéz, ez nem azonos azzal, hogy a tankot elhagyta volna. Ebbe még az is belefér, hogy kicharge-ol egy emberre és fizikailag is elhagyja a tankot. Vissza szokott menni, ilyenkor azért a DPS stop nagyon ajánlatos. Ilyen boss pl Beast UBRSben, de Jeklik és Mandokir ZGben is kirohangál. Ezt majd megtanulod, mikor jött le a tankról a boss és mikor "csak kinézett egy kicsit" :) A hangsúly itt a target's target figyelésén és a raidleader utasításának követésén van.
Rugók: amint tudtok, használjatok mindig feintet. Hunterek némi aggroépítés kivárása után kezdjék a sebzést, aztán amikor csak a cooldown engedi feign death.

| szerepkörök | van pár olyan kaszt a játékban aminek a szerepe, játékstílusa kényszerűen megváltozik amint raidelni kezd. Ilyen pl a sámán, ami egy kiváló pvp osztály, szuper soloban is, jól sebez, jó túlélő, stb. Raidben viszont trashmoboktól eltekintve máshol nem kívánatos hogy sebezzen: inkább gyógyítson. De ha már gyógyít akkor legyen resto talentezésű, hogy a többi healert mana tide totemmel elláthassa. Shadow priestre sincs szükség, ellenben holyra/discre igencsak. Az összes threat csökkentő talent ami soloban nem volt fontos, itt most az lesz. Warrioroknak is több hasznát vesszük, ha tankolnak, protra talentelnek ÉS szereznek defenset, staminát adó cuccot de jó sokat... Sámánok figyeljenek rá, hogy mindig a helyzetnek és a csoportnak megfelelő totemeket dobáljanak. Több resto shammy esetén gyakori a "mana tide rotation" azaz mindig azt a shammyt teszik a healer groupba akinek épp nincs cooldownon a mana tide totem. Ha nem is szólnak, figyelj rá, hogy áttettek-e éppen másik csoportba. A CTRA opciói között van egy olyan ami felhívja a figyelmedet ha más csoportba helyeznek. Shammyknak ez igazán hasznos szerintem. Warlockok is figyeljenek rá, hogy az impjük mindig kint legyen blood pacttal (ha nincs valami miatt más petre szükség) és a bloodpact sugarában benne legyen a main tank.

| pve spec | érzékeny téma, de raidekben a szerepköröknek megfelelő specet illene használni, tehát a shammyknak restonak kéne lenniük, általában a druidoknak is... Gyorsan vázolom melyik osztálynak milyen pve buildjei vannak, milyen fontos kötelező elemekkel. Nálunk nem kötelezhető senki áttalentolásra, de ha valaki úgy gondolja, a közjó érdekében pve buildet vesz fel végre :) akkor az alábbi kritériumokat teljesítő buildet válasszon. (amiről keveset írok az 2 dolgot jelent: túl sokat nem tudok a kasztról, illetve a kaszt pve spec szempontjából nem annyira problémás.)
mage: legalább 10 arcane a clearcasting miatt. A fő sebzési ágról (ami csak fire vagy frost lehet) a threat csökkentő talentet is kötelező felvenni (burning soul/frost channeling), valamint kimaxolandó bossokhoz az elemental precision frost ágon. Az ezeket nem teljesítő buildek nem igazán komoly pve buildek. A fő sebzési ágon a crit sebzést és a hatótávot növelő is fixen kell.
priest: holy vagy disc hangsúly, meditation talent kötelező. Erősen ajánlatos a gyógyítás threatjét csökkentő talent (silent resolve) is.
druid: bár szükség van nagyobb raidekben feral druidra is, kisebbekben általában nincs. A druidok is készülhetnek a shammykhoz hasonlóan szomorú healerbe fordulásra 60-tól. Resto druidnak kvázi kötelező a reflection és subtlety. Gyakorlatilag ugyanaz mint a papnál. PvE feral buildből ne maradjon ki a feral instinct.
shaman: healing grace, mana tide totem és szvsz totemic mastery.
warlock: Alapvetően a destruction ág lesz a barátod, de nem árt ha van improved healthstone talent - több warlock esetén egyeztessetek kinek lesz rajta 2, 1 illetve 0 pont - ezek ugyanis mind külön tárgynak számítanak és így a legerősebb HSből 3 is lehet a tanknál :)
rogue: főként combat ág ajánlatos. Precision bossokhoz.
hunter: bár vannak róla viták, az állatkás talentágat el lehet felejteni komoly raideléskor... Marksmanship a lelke.
warrior: ha ütőgépet akarsz (és mégsem rugót indítottál valamiért) akkor a fury ág lesz a jó dual wielddel és sok to-hit cuccal. Ha nincs elég to-hit gear akkor az arms kétkezessel jobb megoldás lehet. Az igazi warrior azonban a konzervdoboz típus aki tankol. A 11/5/35 kiosztás általánosan elfogatottan kiváló tank spec - az 5 pontos tactical mastery kvázi kötelező armsból, a prot ágról a defiance az abszolút minimumkövetelménye annak, hogy valaki tankként komolyan vehető legyen. 40 fősökben célszerű ha van olyan warrior aki booming voice specet vett fel. A tankolásban az a vicces, hogy igazából bármilyen speccel egész jól lehet akár maintank szerepet is betölteni (15 defense azért a minimum), ha a gear megfelelően sok sebzést elnyel. Mindenesetre egy korrekt shield slames buildért minden damagedealer hálát fog rebegni minden bossfight alatt :)

| wipe | (ez az amikor mindenki meghal és nemörül) normális dolog wipeolni. Időnként még jól ismert bossokon is sikerülhet balul valami. Új bossoknál meg teljesen természetes hogy akár 10-15 sikertelen próba is eltelik mire először sikerül leverni. Innentől fogva viszont a sikerességi mutató erősen javulni fog :) Wipe esetén célszerű megvizsgálni, mi történt, mi ment rosszul. Ezt általában a raid leader megteszi és 1-2 mondatban közli. Ez nem azt jelenti, hogy keresünk egy felelőst (még ha van is egyszemélyi felelős) és leordítjuk a haját. Egyszerűen kimondjuk a tanulságot, remélve hogy legközelebb nem lesz ilyen és folytatjuk a játékot. Nincs értelme stresszelni egymást, hacsak nem szándékosság vagy feltűnő hanyagság áll egy wipe mögött. Ha a raid leader wipe-ot jelent ki, a healerek fejezzék be a gyógyítást, nincs értelme odázni ami elkerülhetetlen.

| wipe prevention/recovery | wipe prevention = wipe megelőzés. wipe recovery = a szellemvilágból való visszafutás elkerülése. Wipe prevention a druidok csata közbeni feltámasztása ami általában a main tankra szokott kerülni. Wipe recovery a soulstone vagy a reincarnation, amennyiben a teljes wipe után használják. Ha még csata alatt, akkor prevention jellegű. Általában a soulstone-t recoveryként használjuk, ekkor nem több és nem kevesebb mint EGY papra kell kerüljön soulstone. A druidák feltámasztása 30 perces cooldownjú és csatában használatos. A sámánok meg fel tudnak állni maguktól is az ankh segítségével ha nagyon kell (pl senkin nincs SS). Lehetséges taktika a kulcsemberek soulstoneozása, pl maintank(ok), mainhealerek - ekkor harc közben fel kell azonnal támadniuk ha meghalnának, mert ennek a taktikának pont ez a lényege, hogy kvázi 2 élettel játsszanak egyes karakterek. Ritkán használatos. Wipe után a soulstone-olt pap álljon fel amikor a boss visszatért a helyére. Lehetőleg nem a boss orra előtt kell meghalni :) Ha nincs senkin SS, akkor valamelyik shammy reinkarnálódjon. Elkerülendő a pazarlást, ezt egyeztessétek egymás közt minden esetben, vagy a leadert kérjétek meg, hogy mondja meg melyik shammy ankholjon.

| summon | a legtöbb raid bossal való harc alatt nem lehet bejönni az instába, vagy a bossfight termébe. Ha mégis be lehet jönni akkor általában a boss summonolja maga elé a friss belépőt és megöli. Szóval jobb ha bossfight alatt nem akarsz a raidhez csatlakozni. A summon képesség akkor is aktiválódhat ha az instában szétfut a csapat bossfight alatt. Pl Mandokir szép sorban mindenkit magáhozidéz, ha nincs a közelében senki.

| loot | sajnos 20 vagy több fős raidekben teljesen normális, ha nem viszel esetleg több raiden keresztül semmit, sőt mindenféle költségeken pénzt vesztesz. Ezt elég jól lehet 5 fős insták farmolgatásával ellensúlyozni, a BoE kék setitemek elég jó pénzt adnak egy kis szerencsével.

Röviden ennyit szerettem volna mondani a raidelésről. Remélem sokaknak segített, ötleteket kritikákat várok - csak legyünk konstruktívak pls :)